Artikelen

Nieuw logo én nieuwe website voor Faunest

Faunest heeft een nieuw logo en nieuwe website, maar onze ambitie is onveranderd: alle ontwikkelprojecten in Nederland natuurinclusief maken. Op onze nieuwe website willen we je inspireren en in heldere taal uitleggen wat natuurinclusief bouwen voor je kan betekenen. Benieuwd hoe deze tot stand gekomen is? We nemen je in vogelvlucht mee op onze ‘reis’.

Een dosis inspiratie

Faunest wil natuurinclusief (ver)bouwen interessant, aantrekkelijk en gewild maken. Onze adviezen zijn geen dikke dossiers, maar een dosis inspiratie. Door interactieve workshops te geven, maken we opdrachtgevers en omwonenden deel van het natuurinclusieve plan. En we spreken de taal van de architect: we bieden oplossingen en faunavoorzieningen die esthetisch zijn. Dat wilden we ook uitdragen met onze nieuwe branding. We gingen de samenwerking aan met een grafisch ontwerpteam om te broeden op een logo, huisstijl en website die passen bij onze merkidentiteit. Inspirerend, toegankelijk en innovatief. Zodat je precies weet wat je aan ons hebt en niet kunt wachten met natuurinclusief (ver)bouwen.

Een pienter opgebouwd aanbod én logo

Faunest staat voor een krachtig statement: het kan, en moet, beter! De verschillende producten die behulpzaam zijn voor flora en fauna brachten ons al snel op een modulair ontwerp. Het logo is op te breken in kleinere vormen waar weer nieuwe ontwerpen mee gebouwd kunnen worden. Er zit een leesbare betekenis achter de gekozen vormen en kleuren. Hierdoor hebben we een uniek geheel weten neer te zetten, precies waar Faunest voor staat: inclusief (veel gebruik van kleur), vrolijk (anders dan de rest) en duidelijk (geen fratsen). Faunest is geen natuurinclusieve winkel, maar een concept waar je volledig ondersteund wordt in de best passende oplossingen. De grafische blokkendoos van Faunest biedt alles voor het bouwen van een natuurinclusieve leefomgeving. Zo draagt onze nieuwe website en onze nieuwe identiteit actief bij aan onze missie: vertellen hoe je jouw verbouwproject natuurinclusief kunt maken.

Van moeten naar willen

aunest voorziet bouwprojecten en gebiedsontwikkeling van een natuurinclusieve laag. Vaag en ingewikkeld? Zeker niet. Door samen te werken met ecologen en bouwkundigen maakt Faunest het natuurinclusieve vraagstuk zelfs voor omvangrijke projecten begrijpelijk en behapbaar. En we maken het léuk. Zodat we van moeten naar willen gaan. Dat laten we ook zien op onze website. Zowel in beeld als in tekst geven we uitleg over natuurinclusief, klimaatadaptief en regeneratief bouwen.

Vernieuwend blijven

We blijven onze voorzieningen ontwikkelen en vernieuwen. Dat is nodig om een betere leefomgeving te creëren met oplossingen die werken en blíjven werken. Ook in de toekomst. Daarom doet Faunest onderzoek naar nieuwe (biobased) materialen en gaan we lokale samenwerkingen aan. Ook onze website blijft in beweging. We delen nieuwe ontwikkelingen en voltooide projecten om je te blijven inspireren. Heb jij verbeterpunten of suggesties voor onze website? Laat ze aan ons weten! Onze website is – net als onze adviezen en ontwerpen – niet in beton gegoten.

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw (ver)bouwproject natuurinclusief te maken? Je kunt ons altijd bellen!