Over ons

Zeg je natuurinclusief, dan zeg je Faunest

“Faunest maakt natuurinclusief sexy: interessant, aantrekkelijk en gewild.”

Faunest is voorloper op het gebied van natuurinclusief (ver)bouwen. Geen stoffige adviezen, ontwerpen of producten. Wij maken natuurinclusief sexy. Sexy? Ja, als in: interessant, aantrekkelijk en gewild. Ons team wil maar één ding en dat is een gezond leefklimaat waarin mens en natuur elkaar versterken. Maar hiervoor hebben we wel jullie nodig. Daarom maken we natuurinclusief (ver)bouwen:

Scroll naar beneden

Interessant

Door kennis te verspreiden over de voordelen van een biodiverse leefomgeving en hoe je dit kunt behalen.

Aantrekkelijk

Door natuurinclusieve oplossingen zo mooi mogelijk te laten zijn. Oftewel: esthetisch verantwoord.

Gewild

Door mensen (opdrachtgevers, partners en omwonenden) onderdeel van het natuurinclusieve plan te laten worden.

Van vleermuiskast tot Faunest

Faunest is opgericht door Jennifer de Jonge. Met een achtergrond in Architectonisch ontwerp en een liefde voor de natuur was zij al van jongs af aan op zoek naar een manier om leefbare steden te ontwikkelen. Haar interesse lag (en ligt) bij de invloed van ons menselijk gedrag op de natuur en mooie producten maken van biobased materialen. Toen ze in 2018 door een ecoloog werd gevraagd om een vleermuiskast te ontwerpen kwam alles samen: architectuur, biodiversiteit en het gedrag van de mens.

Compost van de toekomst

Daarna bleef het niet bij één vleermuiskast. Samen met een team van zelfstandige ecologen, architecten en bouwkundigen vormde Jennifer Faunest. Door alle expertises te combineren is er oog voor de biodiversiteit, de architectuur én klimaatadaptief- en regeneratief bouwen. Faunest streeft ernaar om alle oplossingen en producten zo veel mogelijk biobased en lokaal te produceren, zodat het uiteindelijk het compost van de toekomst wordt.

Zo maken we natuurinclusief sexy

Oke, toegegeven, sexy is niet het eerste woord waar je aan moet denken bij de omgevingswet. Toch dekt het voor ons wel de lading. Want wie wil er nou in een saaie, fantasieloze omgeving wonen? Geen mens. En ook geen dier. Daarom wil Faunest die natuurinclusieve laag over de gebouwde omgeving praktisch en goed uitvoerbaar maken. Zonder dikke dossiers, maar met turn-key actieplannen in heldere taal. Om draagvlak en betrokkenheid te vergroten, geven we ook workshops, trainingen en lezingen aan jouw team en zelfs aan omwonenden. Want alleen samen kunnen we onze ambitie waarmaken: een gezond leefklimaat waarin mens en natuur elkaar versterken.

Benieuwd hoe wij jouw (ver)bouw project of ontwerp naar een hoger natuurinclusief niveau gaan tillen?