Workshops en kennissessies

Dol op kennis delen over natuurinclusiviteit

Inspirerende workshops en kennissessies over natuurinclusiviteit

Natuurinclusief (ver)bouwen en ontwikkelen gaat over onze impact op de natuur. Door in heldere taal uit te leggen wat natuurinclusief inhoudt en wat de voordelen ervan zijn, willen we zoveel mogelijk mensen enthousiast maken voor natuurherstel. Want wanneer je weet dat meer biodiversiteit in directe relatie staat tot de mate waarin we voedsel op een natuurlijke wijze kunnen verbouwen, dan weet je dat die natuurinclusieve laag geen extraatje is, maar de norm.

Scroll naar beneden

Workshops en trainingen

Faunest geeft interactieve workshops en trainingen over het natuurinclusief, klimaatadaptief en regeneratief maken van de leefomgeving.

Die workshops en trainingen geven we aan ontwerpteams, bouw- en ontwikkelteams, gemeentes en overheidsinstanties. Hiermee willen we op een toegankelijke manier onze kennis en enthousiasme voor natuurinclusief (ver)bouwen overbrengen. Zo weet je zeker dat iedereen in het team achter de beslissingen staat die genomen worden uit belang voor de biodiversiteit. En je vergroot de kans om belemmeringen door ingewikkelde wet- en regelgeving te voorkomen.

Wil je ook omwonenden betrekken bij de natuurbescherming rondom een (ver)bouwproject? Slim! Wij geven graag een motiverende sessie over het goed omgaan met de natuur.

We zien dat overheden en hogescholen een groeiende belangstelling hebben voor het vergroten van de biodiversiteit en het natuurinclusief maken van de omgeving, maar dat vaak de specialistische kennis hierover mist. Wij organiseren daarom sessies waarin wij jullie organisatie van nieuwe kennis en inspiratie voorzien. Wil je weten wat het belang is van natuurinclusief (ver)bouwen en wat de nieuwste ontwikkelingen zijn? Vraag een kennissessie aan bij Faunest.

Kennis- en inspiratiesessies voor overheden en hogescholen

Faunest maakt natuurinclusief (ver)bouwen en ontwikkelen begrijpelijk, toepasbaar en dichtbij.

Inspirerende sprekers

Wat ons betreft is natuurinclusiviteit geen geiten-wollen-sokken-onderwerp meer. Het gaat over nu. Over onze kwaliteit van leven.

Daarom zijn onze sprekers ontzettend gedreven om anderen enthousiast te maken over het vergroten van de biodiversiteit in onze leefomgeving. We spreken onder andere voor architectenbureaus en wijkverenigingen, maar zijn ook te benaderen voor mediauitzendingen. Zoek je een inspirerende spreker of tafelgast die natuurinclusief (ver)bouwen begrijpelijk, toepasbaar en dichtbij maakt? Faunest weet het te vertellen.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op en laat ons broeden op een passende workshop, training, sessie of lezing.