Het ontwerpteam van Faunest

Natuurinclusief productontwerp op maat voor jouw project

Een fantastisch natuurinclusief productontwerp voor mens én dier.

Ons team van ontwerpers en bouwkundigen werkt samen aan natuurinclusieve productontwerpen die de ecologische waarde van de omgeving vergroten én die passend zijn bij de (bestaande) architectuur. Van beplantingsplannen tot groene gevels en daken. En, alle faunavoorzieningen plaatsen we zelf. Zo zorgen we ervoor dat de voorziening doet waarvoor die bedoelt is én dat het er esthetisch verantwoord uitziet.

Scroll naar beneden

“Onze productontwerpen zijn altijd klimaatadaptief en zo biobased en lokaal mogelijk geproduceerd.”

Van tekentafel tot ladder

De productontwerpen van Faunest ontstaan aan tafel, waar we samen jullie ontwerpwensen bespreken.

Dat kan gaan om een groenontwerp voor een nieuwbouwproject of om een nestkast die past bij het plan van de architect. We kunnen ook ingevlogen worden als materiaalexperts bij het ontwikkelen van nieuwe producten voor een regeneratieve klimaatadaptieve leefomgeving, denk aan biobased drainagebuizen. En we bespreken de plaatsing van de voorzieningen. Als een voorziening niet op de juist plek of wijze geplaatst wordt, is de kans groot dat hij niet goed wordt gebruikt. Om te waarborgen dat de voorziening op de beste plek hangt voor mens en dier, klimmen we zelf voor je op de ladder.

Met Faunest maak je jouw bouwteam compleet. We hebben kennis van de huidige wet- en regelgeving en passen dit direct toe in de op maat gemaakte groenontwerpen en faunavoorzieningen. Wanneer je al in en vroeg stadium met Faunest aan tafel zit, voorkom je hiermee onnodige vertraging door de Wet Natuurbescherming.

Kennis van huidige wet- en regelgeving

Doordat de overheid steeds meer eisen stelt aan bouwprojecten, vergt het specialistische kennis om aan deze eisen te kunnen voldoen.

Natuurinclusieve ontwerpen die impact maken

De ontwerpen van Faunest zijn altijd natuurinclusief én klimaatadaptief.

We willen een betere leefomgeving creëren met voorzieningen die blijven werken, ook in de toekomst. Onze faunavoorzieningen zijn daarom zo biobased en lokaal mogelijk geproduceerd. Soms kunnen we met een kleine twist al een grote impact maken. Bijvoorbeeld door ontwerpen aan te passen zodat er geen lijm nodig is, waarmee je de uitstoot van formaldehyde gassen in je nestkast voorkomt. Door samen te werken met ons ontwerpteam bouw je dus direct mee aan een betere toekomst.

Meer impact maken?

Het adviesteam van Faunest kan een project al ondersteunen vanaf de visievorming en het schrijven van beleid. Wij voeren een habitatscan uit en doen ecologisch onderzoek naar de biodiversiteit, natuurinclusiviteit, klimaatadaptatie en leefbaarheid. Je krijgt een turn-key actieplan wat het ontwerpteam vervolgens voor je kan uitvoeren.

Geïnteresseerd? Maak kennis met ons ontwerpteam en laat hen broeden op een passend ontwerp voor jouw project.